Ir al contenido

COMPETENCIES

 

COMPETÈNCIES

En una societat avançada com en la que vivim, quan ens inscriurem en una oferta d'ocupació ens trobarem que hi ha mil candidatures per a un sol lloc de treball. Només hem de  veure en la pàgina web d’Infojobs, per exemple, al final de cada oferta, ens posa el número d'inscrits  i en general superen les 500 candidatures, depenent dels requisits. El que  és evident és que has de competir amb dos-cents candidats més, com a poc. En què podem marcar nosaltres la diferència i que es decanten per la nostra candidatura?

Per a perfils semblants en formació i experiència, entren en joc les competències i les habilitats. És ací on nosaltres podem marcar la diferència i que es decanten per la nostra candidatura.  Perquè no totes les habilitats són iguals i quan tenim una qualitat en concret que ens fa perfectes per a un determinat tipus de treball, hem de destacar-la i posar-la en valor.

Les habilitats personals en el currículum han anat cobrant cada vegada més força dins del món del reclutament i s'han tornat fonamentals a l'hora de prendre les decisions de contractació.

Per a poder destacar les teues competències en el currículum sempre és recomanable que et conegues molt bé a tu mateix, per a així saber en quin lloc de treball pots encaixar i desenvolupar tot el teu potencial.

Ací van alguns suggeriments de competències i habilitats que podem posar en valor segons les nostres aptituds, gustos i manera de ser. Ja sabeu que és molt important l'actitud que tinguem a l'hora de buscar treball.

Alta motivació

Anàlisi de problemes

Anàlisi i resolució de problemes

Atenció al client (orientació al client)

Capacitat crítica

Compromís

Comunicació persuasiva (persuasió i impacte personal, comunicació interpersonal)

Creativitat

Dinamisme (Energia)

Escolta activa

Esperit comercial

Flexibilitat (adaptabilitat)

Iniciativa i autonomia

Integritat

Lideratge

Motivació

Organització  (planificació i organització)

Orientació a resultats

Presa de decisions

Resolució de problemes

Sensibilitat i impacte personal

Sociabilitat

Tolerància a l'estrés

Treball en equip

SERVEI D’ORIENTACIÓ LABORAL

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL.  AJUNTAMENT DE CREVILLENT

REGIDORIA D’ECONOMIA SOSTENIBLE