Ir al contenido

Actualidad

L'àrea de cultura presenta els projectes de “Crevillent, Ciutat Lectora” i “Memòria oral dels nostres majors” al Centre de Majors Parc Nou

L'àrea de cultura presenta els projectes de “Crevillent, Ciutat Lectora” i “Memòria oral dels nostres majors” al Centre de Majors Parc Nou

  • Les propostes volen posar en valor la transmissió de coneixement de la mà de la població més longeva del nostre municipi i compilar les seues memòries

Crevillent (04/05/2022). Ahir dimarts, dia 3 de maig, es va mantindre una reunió entre l’àrea de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent, el regidor Jesús Ruiz i la tècnica Ana Satorre, amb els representants del Consell de la Tercera Edat Municipal, presidit per Montserrat Pineda.

Durant la trobada, els representants de Cultura van donar a conéixer dos dels projectes en els quals les persones majors poden estar representades: el denominat “Crevillent. Ciutat Lectora” i el projecte de “Memòria oral dels nostres majors”.

Es tracta de dos projectes, d'una banda “Crevillent, Ciutat Lectora”, amb el qual es pretén que la promoció de la lectura arribe a tots els col·lectius socials de la població, per la qual cosa es proposen diverses activitats adaptades i d'interés per als nostres majors. I el projecte “Memòria oral dels nostres majors”, que des de Cultura s'està promovent per a recopilar els testimoniatges i vivències de les persones més majors de la nostra població.

Els regidors Montserrat Pineda, de Drets Socials, i Jesús Ruiz, de Cultura, han proposat unes línies de treball perquè des de Cultura tinguen cabuda activitats per a aquest col·lectiu i s'han establit línies de col·laboració per a dur a terme aquests dos projectes amb l'assistència del Centre de Majors.

 

El área de cultura presenta los proyectos de “Crevillent, Ciutat Lectora” y “Memoria oral de nuestros mayores” en el Centro de Mayores Parc Nou

  • Las propuestas quieren poner en valor la transmisión de conocimiento de la mano de la población más longeva de nuestro municipio y compilar sus memorias

Crevillent (04/05/2022). El pasado martes se mantuvo una reunión entre el área de Cultura del Ayuntamiento de Crevillent, el concejal Jesús Ruiz y la técnica Ana Satorre, con los representantes del Consejo de la Tercera Edad Municipal, presidido por Montserrat Pineda.

Durante el encuentro, los representantes de Cultura dieron a conocer dos de los proyectos en los que las personas mayores pueden estar representadas: el denominado “Crevillent, Ciutat Lectora” y el proyecto de “Memoria oral de nuestros mayores”.

Se trata de dos proyectos, por un lado “Crevillent, Ciutat Lectora”, con el que se pretende que la promoción de la lectura llegue a todos los colectivos sociales de la población, por lo que se proponen diversas actividades adaptadas y de interés para los nuestros mayores. Y el proyecto “Memoria oral de nuestros mayores”, que desde Cultura se está promoviendo para recopilar los testimonios y vivencias de las personas más mayores de nuestra población.

Los concejales Montserrat Pineda, de Derechos Sociales, y Jesús Ruiz, de Cultura, han propuesto unas líneas de trabajo para que desde Cultura tengan cabida actividades para este colectivo y se han establecido líneas de colaboración para llevar a cabo estos dos proyectos con la asistencia del Centro de Mayores.