Ir al contenido

QUE PUC FER SI ESTIC BUSCANT EL MEU PRIMER TREBALL

*GUIA PRÀCTICA DE QUINS PASSOS HE DE SEGUIR PER A TROBAR TREBALL

Sens dubte, aquesta clar que depenent dels meus gustos preferències, estudis en els quals m'haja format hauré de seguir unes directrius o altres. Però hi ha accions comunes necessàries que recomane dur a terme en aquest procés de cerca d'ocupació.

1 Feix un bon currículum

En primer lloc és necessari tindre un currículum fet per a començar a funcionar, si eres jove com supose en buscar la teua primera ocupació, podem posar foto i data de naixement, perquè és un avantatge al nostre favor. A partir de 45 jo no recomane posar la data de naixement,  per no donar peu al fet que ens descarten en la primera selecció.

2 *Inscribete en la pàgina SERVEF-Labora i en la de Sepe.es

Una vegada tens el teu currículum ja fet, pots inscriure't en el servei públic d'ocupació i formació de la comunitat valenciana, és a dir, la qual cosa es denomina col·loquialment  l'atur, i  que realment són dues entitats diferents una és LABORA a nivell de comunitat on pots inscriure't des de la pàgina web de labora i una altra és la pàgina web de *SEPE “servei públic d'ocupació estatal” i en una mateixa oficina cohabiten dues entitats diferents, una a nivell estatal i una altra a nivell autonòmic.

Una eina que es posa a la disposició dels usuaris des de la pàgina web de  *LABORA és la pestanya de  *autoservef per a facilitar i agilitar molts tràmits,  per exemple si vas a la icona autoentrevista pots posar les teues dades i és ací on has de dir al fet que et vols dedicar o en què sector estàs buscant treball i de què. També que estudis tens, habilitats, disponibilitat…Aquest pas és necessari si et vols inscriure en alguna oferta de labora.

Un altre dels recursos dels quals es pot disposar si eres jove i aquestes inscrit en labora és el programa de garantia juvenil que depén d'aquests organismes oficials. Són moltes els avantatges amb les quals comptes si estàs inscrit en aquest programa. La primera i principal és que cada jove rep almenys una oferta d'ocupació en un període d quatre mesos a partir de la seua inscripció, a més de formació i informació.

3 Amb el certificat digital *inscribete en el programa de *garantia juvenil de *Labora

Un consell, inscriure's en el programa de garantia juvenil és molt més fàcil si tens instal·lat el certificat digital en l'ordinador de la teua casa. Si no, hi ha fotocopiadores, assessories, gestories on  poden fer-te el tràmit per una mòdica quantitat. Ja sabeu que ací en l'AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL podeu obtindre el certificat havent sol·licitat una cita prèvia per a això en la  pàgina web de l'ajuntament de Crevillent.

4 Portals d'ocupació (*infojobs, *Indeed, *Joober, *linkedin)

En quart lloc ens podríem inscriure en portals d'ocupació per a rebre ofertes en el nostre correu electrònic i així amb la comoditat de fer-lo des del nostre mòbil creant alertes per a inscriure'ns directament en les ofertes d'ocupació que més ens interessen.

Els millors portals d'ocupació són: *linkedin, *infojobs, *laboris, *infoempleo, *simplyhired, i *indeed. Per a una cerca activa i accedir de manera ràpida i directa a ofertes d'ocupació *Indeed i *simplyhired són motors de cerca molt útils, i per a llocs d'alt nivell les millors xarxes són *Linkedin i *Experteer. En *Infojobs una vegada t'hages inscrit, pots crear alertes perquè t'arriben a la teua *movil i des de *ahi només has d'adjuntar una carta de presentació i en un moment estàs entre els candidats a aqueixa oferta des de la teua *movil.  Encara que si necessites trobar treball ja i cerques en fàbrica de calçat, una pàgina molt útil que actualitza les seues ofertes diàriament és la pàgina web de *Teleelx.

5 Pàgines web d'empreses en les quals vulgues treballar

En la *mayoria de les pàgines de grans empreses i multinacionals tenen una pestanya on posa "treballa amb nosaltres" o "*unete al nostre equip" o una cosa semblant on podem inserir el nostre currículum o hi ha una adreça de correu on enviar-lo. Per exemple supermercats a nivell nacional, hotels o empreses del grup Inditex per exemple en les quals pots tirar el currículum a *Zara o *Oshio, o directament al grup Inditex.

6 Número de la seguretat social

Finalment jo recomanaria, si no has treballat mai,  que obtingueres el teu número de la seguretat social propi. Això podem fer-ho demanant cita a Elx per a el *INNS. Solen demanar-ho en qualsevol treball en el qual et donen d'alta però és especialment interessant si estem oberts a treballar per a *ETTs. Aquestes empreses si no aquestes donat d'alta en la tresoreria solen descartar a les persones que no compten amb aquest document.

En resum i com a consell general  el millor per a trobar treball prompte i de qualitat és tindre clar el que t'agrada i que és el que vols, fixar-te unes metes i objectius, a curt, mitjà i llarg termini, perquè realment aquest és el camí més curt per a trobar treball. “Pensa i somia en gran i actua en xicotet, però es constant en els teus objectius”. Hui dia aquesta demostrat que una persona constant i disciplinada arriba més lluny que una persona intel·ligent.