Ir al contenido

Actualidad

Crevillent innova en els seus museus amb visites teatralitzades

Crevillent innova en els seus museus amb visites teatralitzades

  • Mariano Benlliure o Pascual Mas són alguns dels personatges interpretats pels actors que guiaran els visitants els dies 12, 13 i 14 de maig per a donar a conéixer els museus Mariano Benlliure i la Casa-Museu del Parc Nou, seu del Museu Arqueològic Municipal

Crevillent (05/05/2022).- Las visites teatralitzades són una forma molt interessant d'acostar-se a la història on els i les participants viuen en primera persona els esdeveniments històrics descrits i interactuen amb els actors, resultant una experiència molt més amena i atractiva. Aquest és el nou format triat per la Regidoria de Cultura i els Museus de Crevillent per a donar a conéixer d'una forma diferent els museus municipals Mariano Benlliure i la Casa-Museu del Parc Nou, on està situat també el Museu Arqueològic Municipal.

Els actors encarnaran diferents personatges que van protagonitzar o van ser testimonis d'esdeveniments grandiosos, estranys o misteriosos i transmetran la seua història a través d'un text elaborat seguint les fonts històriques més reconegudes. Però no es tractarà d'una mera interpretació davant un públic passiu, sinó que a través de la interactuació, adaptada a la naturalesa dels grups, es deixarà via lliure la imaginació dels espectadors.

El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, indica que aquestes visites seran gratuïtes i es desenvoluparan els dies 12, 13 i 14 de maig en tots dos museus i comenta que el principal objectiu de la regidoria per a aquest esdeveniment és oferir els museus com un espai actiu on mostrar la seua història a través dels ulls dels propis protagonistes. “Mariano Benlliure ens guiarà pel seu museu, els personatges que interpreten a Don Pascual Mas i a la seua dona María Dolores Mas Magro, coneguda com a “Doña Lola” i germana del doctor Mas Magro, ens permetran conéixer les habitacions i estances de la seua pròpia casa i Rufo Festo Avieno ens ensenyarà el Museu Arqueològic” afirma l'edil.

Els horaris per als dies 12 i 13 (dijous i divendres) seran de 16.30 a 20.00 h i l'horari del dia 14 (dissabte) serà de 9.00 a 13.00 h al matí i de 16.30 a 20.00 h a la vesprada. És necessari reservar prèviament trucant al telèfon 966681478.

Es tracta d'oferir una història que no només pots veure i tocar, sinó que et toca, t'interpel·la, et trasllada cap a temps plens de dones i homes de totes les edats que pensaven i sentien com nosaltres. Amb els quals compartim molt més que una ciutat que progressa i canvia a través dels segles. En l'art com en la història l'objectiu és comprendre'ns a nosaltres mateixos a través de les experiències i sentiments d'uns altres” assenyalen des de Museus. I afigen que la intenció de l'àrea ésaportar no només la Història, sinó també les històries amb minúscula que han sobreviscut de pares a fills, d'ancians a joves, tal com les oferim ara, i per a dur a terme els citats objectius hem d'anar més enllà del mer discurs narratiu”.

A més dels dies citats, les visites teatralitzades arribaran també als centres educatius amb anterioritat, els dies 9, 10 i 11 de maig, amb la participació de 6 actors. Aquesta setmana de teatralitzacions servirà com a peu a la jornada del dissabte 21 de maig en el Museu de Mariano Benlliure, on tindrà lloc la Nit Modernista de 18.30 a 21.30 h amb la presència de l'Associació Modernista de Novelda, un actor de les jornades de teatralització i el quintet de vent de la Societat Unió Musical de Crevillent. Tot això per a ressaltar la figura del escultor Mariano Benlliure en aquest 2022, declarat com a Any Benlliure, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebrarà el pròxim 18 de maig i el lema del qual és “La força dels museus”.

Crevillent innova en sus museos con visitas teatralizadas

 

  • Mariano Benlliure o Pascual Mas son algunos de los personajes interpretados por los actores que guiarán a los visitantes los días 12, 13 y 14 de mayo para dar a conocer los museos Mariano Benlliure y la Casa-Museo del Parc Nou, sede del Museo Arqueológico Municipal

Crevillent (05/05/2022).- Las visitas teatralizadas son una forma muy interesante de acercarse a la historia donde las y los participantes viven en primera persona los acontecimientos históricos descritos e interactúan con los actores, resultando una experiencia mucho más amena y atractiva. Este es el nuevo formato elegido por la Concejalía de Cultura y los Museos de Crevillent para dar a conocer de una forma diferente los museos municipales Mariano Benlliure y la Casa-Museo del Parc Nou, donde se encuentra ubicado también el Museo Arqueológico Municipal.

Los actores encarnarán a diferentes personajes que protagonizaron o fueron testigos de acontecimientos grandiosos, extraños o misteriosos y transmitirán su historia a través de un texto elaborado siguiendo las fuentes históricas más reconocidas. Pero no se tratará de una mera interpretación ante un público pasivo, sino que a través de la interactuación, adaptada a la naturaleza de los grupos, se dejará vía libre la imaginación de los espectadores.

El concejal de Cultura, Jesús Ruiz, indica que estas visitas serán gratuitas y se desarrollarán los días 12, 13 y 14 de mayo en ambos museos y comenta que el principal objetivo de la concejalía para este evento es ofrecer los museos como un espacio activo donde mostrar su historia a través de los ojos de los propios protagonistas. “Mariano Benlliure nos guiará por su museo, los personajes que interpretan a Don Pascual Mas y a su mujer María Dolores Mas Magro, conocida como “Doña Lola” y hermana del doctor Mas Magro, nos permitirán conocer las habitaciones y estancias de su propia casa y Rufo Festo Avieno nos enseñará el Museo Arqueológico” afirma el edil.

Los horarios para los días 12 y 13 (jueves y viernes) serán de 16:30 a 20:00 h y el horario del día 14 (sábado) será de 9:00 a 13:00 h por la mañana y de 16:30 a 20:00 h por la tarde. Es necesario reservar previamente llamando al teléfono 966681478.

Se trata de ofrecer una historia que no solo puedes ver y tocar sino que te toca, te interpela, te traslada hacia tiempos llenos de mujeres y hombres de todas las edades que pensaban y sentían como nosotros. Con los que compartimos mucho más que una ciudad que progresa y cambia a través de los siglos. En el arte como en la historia el objetivo es comprendernos a nosotros mismos a través de las experiencias y sentimientos de otros” señalan desde Museos. Y añaden que la intención del área esaportar no solo la Historia, sino también las historias con minúscula que han sobrevivido de padres a hijos, de ancianos a jóvenes, tal como las ofrecemos ahora, y para llevar a cabo los citados objetivos debemos ir más allá del mero discurso narrativo”.

Además de los días citados, las visitas teatralizadas llegarán también a los centros educativos con anterioridad, los días 9, 10 y 11 de mayo, con la participación de 6 actores. Esta semana de teatralizaciones servirá como pie a la jornada del sábado 21 de mayo en el Museo de Mariano Benlliure, donde tendrá lugar la Noche Modernista de 18:30 a 21:30 h con la presencia de la Asociación Modernista de Novelda, un actor de las jornadas de teatralización y el quinteto de viento de la Sociedad Unión Musical de Crevillent. Todo ello para resaltar la figura del escultor Mariano Benlliure en este 2022, declarado como Año Benlliure, y con motivo del Día Internacional de los Museos, que se celebrará el próximo 18 de mayo y cuyo lema es “La fuerza de los museos”.